Una altra d’aquestes receptes de divendres nit en les quals utilitzem d’hidrats de carboni la farina, com al calzone.

Primer de tot cal elaborar la massa de la pita, que és el que més feina ens portarà. Llavors només s’ha fer un saltejat amb verduretes i carn de vedella: en una paella amb una mica d’oli d’oliva saltejar el carbassó, col kale, xampinyons, ceba i porro; una vegada comencin a estar al punt afegir carn picada de vedella i seguir saltejant.

Pa de pita

Ingredients: 

  • 400 g de farina normal
  • 100 g de farina integral
  • 10 g de sal
  • 50 g de mel
  • 5 g de llevat
  • 300 g d’aigua
  • 30 g d’oli d’oliva

NOTA: cal que escullis farines amb poca proteïna, de 6 a 9 g/100 g seria el correcte.

Preparació: 

Mesclar el llevat, l’aigua i la farina, quedarà una massa líquida; la deixem reposar 15 minuts fins que apareixin bombolles i llavors hi afegim l’oli, la mel i la sal i tornem a remenar bé; a partir d’aquí afegim farina i amassem bé durant 7 o 10 minuts, la massa no ha de quedar enganxosa; deixem reposar la massa durant 2 hores, en les quals ha de doblar la mida.

Llavors tallem la massa en 8 boletes iguals, les tapem i les deixem reposar durant 30 minuts; després estenem la massa i la deixem reposar 5 minuts més abans de cuinar.

Ho podem fer en una paella o bé al forn. Si ho fem al forn que estigui ben calent (200 graus) i cal que la plata on posem la pita estigui calenta.

Observacions:

Tot i que les proporcions semblin molta quantitat per fer pites fes-ho d’aquesta manera, veuràs com els nens acaben menjant dues pites cada un; en total surt una massa de 965 g que pot variar en funció del tipus de farina (algunes absorveixen més aigua). No afegiu més aigua a la preparació però en canvi sí és possible que hi poseu més farina, per l’efecte que us deia en funció de si aquesta farina porta més o menys proteïna; les 8 boles han de ser d’uns 120 g cadascuna.