Consumir aliments de temporada és una decisió sàbia, econòmica i beneficiosa per a la nostra salut. Però si a sobre els consumim de proximitat i km 0 llavors ja fem el ple al quize! Fem país!

Abril, ja en plena primavera, ens comença a portar cada vegada més verdures fresques. Durant l’hivern ens venien de gust els plats calents, les sopes i caldos però ara ja comencem a tenir ganes de les amanides, refrescants i plenes de vitamines.

Tot i que els aliments de major temporalitat són pocs, als mercats i botigues hi trobarem aliments dels que que anomenem anuals.

Fruites: trobem albercocs, maduixes, algunes cireres, kiwis, llimones, llimes, les darreres mandarines, taronges, nespres i prunes

Verdures i hortalisses: bledes, alls, carxofes, api, cols, coliflors, bròquils, cols de Brusel·les, espàrrecs vers, ja es cullen els espàrrecs blancs, espinacs, escarola, endívia, enciams, pastanaga, naps i xirivies.

Llegums: faves i pèsols tendres, tirabecs.

Peixos, mariscs i animals de clova: lluç i llucets, peix de Sant Pere, corball, turbot, salmó, tonyina, verat, sardina, rap i llobarro.

Aquests dies de confinament una de les crides que ens estan fent els peixaters és la de consumir verat, se n’està pescant molt i no es pot conservar. Ens hem aficionat a consumir salmó i tonyina perquè són fàcils de cuinar i no tenen espines però el verat és un 500% més saludable que qualsevol d’aquests peixos grans. En el cas del salmó no el podem considerar ni tan sols un peix de proximitat.