La temporada del verat va del febrer al maig, es pesca a les nostres costes i, a sobre, està molt bé de preu. Tornem al mateix: no el podem despreciar perquè porta espines! A la peixateria ens el poden netejar i treure els lloms, que podrem cuinar al gust.

Les recomanacions per al peix blau és de consumir-lo 2 o 3 vegades/setmana, i especialment es recomana consumir peix de mides petites. De les 3 racions 1 pot ser de peixos grans (salmó o tonyina) i les altres haurien de se peixos petits, per exemple el verat.

És un aliment amb proteïna de bona qualitat i sobretot greixos insaturats del tipus omega 3. Conté abundant DHA, un àcid gras essencial que no està en tots els peixos i molt menys en altres aliments. En aquests dies de confinament necessitem altes dosis de DHA, ens aportarà molt més relax cerebral.

Els verats petits es consideren de més bona qualitat que els grans, han de ser brillants, lluents i de carn consistent.

Com que és un peix blau o greixós el podem fer a la planxa, sense posar oli a la paella, també a la papillota o al forn.