Maig, avantsala de l’estiu: sol potent, calor, pluja, dies variables i nits encara fresques que ens recorden que ens acostem a períodes cada vegada més càlids.

Potser són els nespres els que estan en el seu màxim esplendor però també podem veure ja nectarines i albercocs, podem tastar les cireres (potser encara poc dolces) i peres de diversos tipus. No ens podem oblidar de les figues flors, que a finals de maig ja veiem a les fruiteries.

És evident que els carbassons, mongeta tendra o tomàquets, a mesura que s’acosta l’estiu són més gustosos, més bons. Encara trobem carxofes, i val la penar seguir-les consumint perquè amb la calor aniran minvant.

Seguiu consumint faves i pèsols, estem en plena temporada. També tirabecs, que només bullits i amb oli d’oliva estan deliciosos.

Ara ja ens venen de gust menjars més frescos, doncs aprofitem amb les amanides: enciams, escarola (encara n’hi ha), tomàquet, api, canonges, ruca, espàrrec blanc i pebrot cru.  I amb les fruites podem fer batuts o smooties, també molt refrescants.