L’albercoc, aquella fruita que ja trobem a les fruiteries de color groc ataronjat, de polpa ferma però sucosa i aroma suau. A mi m’apassionen, em porten a la meva infantesa, on a partir de maig amb els amics d’escola buscavem albercoquers i gaudiem d’aquesta espectacular fruita.

A nivell nutricional és poc energètica, ja que com moltes altres fruites té un 90% d’aigua. A part d’això hi trobem fibra alimentària, vitamina A, B3, ferro, potassi, magnesi, calci, coure i carotens de diferents tipus. Amb aquests colors grocs i taronges és evident que el contingut de carotens i vitamina A és important, per tant, tindrà un gran efecte antioxidant.

Per esmorzar, entre hores o després dels àpats, els podem consumir crus o en la seva versió assecada, la orellana. Compreu les orellanes ecològiques, molt més fosques però sense sulfits. En les fruites assecades sovint es fa servir el diòxid de sofre o E220, que asseca més ràpid i els fa més atractius a la vista.

Disfruteu dels albercocs, els tindrem aquí durant molt temps, ben bé fins el juliol – agost. Els podem convinar amb nectarines, kiwis, pomes, peres, nespres,maduixes, nabius, mores, mangos o figues flors.