Amb el juny comença la calor, tot i que aquest any tenim un juny plujós i amb abundants tempestes. Ja ens venen de gust les fruites sucoses com la síndria, el meló, els préssecs, prunes, albercocs, cireres, maduixes, figues flors o peres. Que s’afegeixen a les que ja tenim com els plàtans, nespres, pomes, paraguaios o nectarines. Per les mores de temporada encara trigaran una mica més, ens caldrà esperar a finals de juliol o agost.

L’horta és generosa i ens dóna carbassons, pebrots, esbergínies, mongeta tendra, cebes tendres, alls tendres, espàrrecs blans o verds, enciams d’estiu o les patates noves. Poc a poc van arrivant tomàquets més bons i apetitosos, ja estem en temporada i podem fugir dels tomàquets híbrids.

Ara és un bon moment per comprar fruites i verdures de proximitat, n’hi ha molta i de molt bona qualitat. Aprofitem per donar suport als nostres pagesos comprant els seus productes.