El peu de porc és un aliment no massa calòric (unes 140 kcal/100g) i format per proteïnes i greixos. La proteïna més important és el col·lagen, del qual el peu de porc en conté molt. Aquesta proteïna li dóna la textura tova i llefiscosa.

La pregunta de molts pacients és si el poden incorporar a la dieta. Evidentment sí, però en poca quantitat (1/2 peu pot ser suficient) i en plats poc calòrics, com poden ser verdures crues o cuinades. Evitar els plats guisats o fregits o els peus farcits. És un aliment molt saciant, el col·làgen costa de digerir i dóna sensació de sacietat.

Una manera fàcil i ràpida de coure uns peus de porc és a baixa temperatura (a la imatge). Els haurem de demanar partits per la meitat, ja que ens resultarà més fàcil per finalitzar la cocció o per desossar, si és el cas. A casa els haurem de netejar de nou i simplement els envasarem al buit amb pebre, sal, llorer i canyella en branca.

Els cuinarem a 80 graus durant 16 hores amb l’aprell Sous Vide o de cuina al buit que tinguem. Una vegada cuinades les podrem acabar com volguem: guisades amb bolets, a la planxa, simplement desossades i al plat o com volguem. Jo hi he posat canyella, que li dóna molt i molt sabor però vosaltres podeu decidir les espècies que li poseu. Moltes vegades no s’hi posa res per no alterar el sabor.

A disfrutar-los!