Juliol, més calurós per excel·lència! Recordeu que cal hidratar-se molt bé i de manera constant al llarg de tot el dia. Una bona manera també és afegir fruites sucoses de la temporada com són la síndria, el meló, els préssecs de vinya, nectarines o les peres llimoneres. Les sopes fredes d’estiu són una bona solució: gaspatxos i altres sopes fredes.

Tenim cogombres, carbassons, tomàquets, pastanagues, cebes tendres, mongeta tendra, pèsols, tirabecs, alls tendres, api, rabanets, esbergínies i pebrots verds, vermells o grocs.

Les mores, nabius o gerds també estan en temporada, tot i que les mores estan al punt a l’agost. Època de la pera llimonera, que hauriem de consumir quan comença a groguejar.

No ens oblidem pels peixos, mol·luscs i cefalòpodes: gambes i escamarlans, sípia, calamar, sardines, seitó, lluç o el rap.

Disfrutem de l’estiu, difrutem del sol i dels seus productes únics. Consumim producte de temporada i proximitat, és la millor manera d’ajudar als nostres pagesos.