Setembre, dies ja més curts, pluges i nits més fresques. La majoria ja em tornat a la rutina i l’estiu ja ens comença a quedar lluny.

Temps de verema, de raïm, de figues i melons. Encara podem menjar síndria de bona qualitat, préssecs i nectarines, les peres i pomes també són cada vegada més bones, més dolces, així com les magranes, que comencen a sovintejar.

Els pebrots i esbergínies estan en ple rendiment, també tenim tomàquets de bona qualitat i de temporada. Ens cal aprofitar-los perquè es van acabant i a partir de finals de setembre i principis d’octubre les nits ja més fredes acaben amb els tomàquets que no estan protegits en hivernacles.

La mongeta verda, les cebes tendres, cogombres i carbassons estan també molt bé però ja són a final de temporada. Ja es comencen a treure les carbasses per fer cremes i sopes, les de temporada.

I comencen a arribar els bolets de temporada: primers rovellons, pinetells i trompetes de la mort.

Setembre és un mes de canvi, de transició cap a una tardor que es va acostant.