El pop és un d’aquells aliments que pocs cuinen, sovint per por a que quedi malament. No és un aliment econòmic, un pop congelat de 600 g pot costar 16 – 19 €, un pop fresc de 1,5 kg 20 – 26 €, per tant cal que quan el cuinem ens surti no bé sinó perfecte.

Cuinar-lo a baixa temperatura ens dóna la seguretat que segur que surt bé, és fàcil i fins i tot en podem fer més d’un i després congelar-lo, ja que els envasarem al buit.

Si el compreu el pop fresc a la peixateria cal que us el netegin i si és congelat segurament ja estarà net. Caldrà que l’envasem al buit individualment, no cal posar-hi res excepte que el volguem fer amb espècies o herbes aromàtiques.

La cocció a baixa temperatura es farà a 80ºC i el temps estimat és de 2 hores per pops de 600 g a 1,5 kg. Si és més gran augmenta el temps a 2,5 hores.

Una vegada cuit el pots treure de la bossa i el pots assecar. No el deixis refredar dins la bossa, ja que quan estigui fred el líquid quedarà gelatinitzat.

Aquest brou sobrant el pots guardar congelat per altres coccions. Llavors el pop el pots acabar com vulguis: a la brasa, en amanida, a feira, etc.

Bona cuina!