L’alvocat és un d’aquells aliments que a la primera entrevista en consulta sempre pregunto per al seu consum en el grup de la fruita i tothom diu: “doncs jo no el menjo com a fruita”.

Obviament que és una fruita però la consumim com una verdura crua, en amanides, com a guacamole, sobre el pa o en batuts. El cas és que el consumim cru, per tant, amb totes les seves propietats micro nutricionals.

Conté sobretot greixos monoinsaturats, com els de l’oli d’oliva; una quarta part són saturats; i la resta poliinsaturats. És un bon aliment però convé dir que no en podem abusar.

Quatre de les vitamines més importants que conté són la C, la B9 (àcid fòlic), la E i la K. És un aliment amb alt poder antioxidant, apetitós, de bona textura i del qual en podem elaborar preparacions excel·lents com el guacamole, que sol agradar als nens.

La meva opinió és que el podem consumir 2 o 3 vegades/setmana en la forma o textura que volguem. No cal consumir-lo a diari, així evitarem determinats agrotòxics específics que puguin portar, ja que la majoria provenen de monocultius. També els podem comprar d’agricultura ecològica si ens ho podem permetre, ja que els preus són molt més elevats.