Gener i fred intens són sinònims, i més aquest any 2021. I això fa que ens vinguin de gust més plats calents com sopes, brous, cremes o purès, verdura cuita i menys amanides i aliments freds.

El gener ja és època punta de cítrics com la mandarina, taronja, aranja, llimona o llima, també de kiwis, caquis, xirimoies i pomes. També hi ha maduixots d’hivernacle, que són una solució per canviar de color.

Verdures com el porro, all tendre, api, bleda, espinac, col, col-i-flor, bròquil, col lombarda, cols de brusel·les, col Kale, escarola, nap, xirivia, pastanaga, remolatxa, carxofa, carbassa o el card són de temporada. Tot i que també trobem esbergínies, pebrots de tots colors, mongeta tendra o tomàquets d’hivernacle.

A la peixeteria trobarem peixos blaus com la palometa, el salmó o la tonyina; i peixos blancs com el bacallà, llobarro, truita o lluç; i marisc com les vieires, escamarlans, escopinyes, gambetes, tallarines, musclos o ostres.

Abrigueu-vos molt i protegiu-vos de les baixes temperatures, el gel i la neu. I recordeu que cal que consumim variat i de temporada!