Diversos estudis ens estan demostrant que mantenir un pes saludable i uns hàbits de vida correctes ( feina, família, esport i alimentació) manté un organisme fort, un sistema immunitari preparat per fer front a una intrusió vírica. Però compte! Hi ha molts més factors entrecreuant-se, alguns segurament genètics i com sabem la no exposició (mascareta, rentat de mans i no sociabilització) en aquest moment són la millor protecció.

Preneu nota d’aquests consells:

  • Crea un menú setmanal o quinzenal saludable, equilibrat i variat. Vigila amb les quantitats, aquests dies de confinament la tendència és menjar més del compte.
  • Utilitza la cuina com a teràpia, però amb plats sans, poc calòrics i equilibrats. Evita fer pastissos i plats molt calòrics, no et convenen a tu ni als teus amics i veïns.
  • Beu aigua, tes o infusions. Hidrata’t bé al llarg del dia, és molt fàcil oblidar que ens cal beure.
  • Fes exercici almenys 3 o 4 dies per setmana. Si pot ser alterna tonificació muscular i exercici cardiovascular.
  • Cuida el descans nocturn, dorm a hores adeqüades. Anar a dormir tard altera l’estat son-vigília i ens fa més vulnerables.

Durant totes aquestes setmanes i mesos que ens falten procura consumir fruita a diari, principalment cítrics o fruites altes en vitamina C (si ets pacient meu mira la llista de fruites marcades en verd). Alterna també vegetals cuits (verdura bullida o al vapor o alforn) amb crus (amanides), juntament amb una adeqüada varietat d’aliments de la temporada i proximitat.

Ajude’m als productors locals, ells són el nostre rebost! Comprem aliments produits en el nostre entorn immediat: fruites, hortalisses, tubercles, lactis, cereals, carns o peixos.

Si tot i els consells necessites ajuda vine’ns a veure, et podem oferir assessorament presencial juntament amb la valoració de la composició corporal.

Imatge: Elena Mozhvilo @miracleday https://unsplash.com/photos/I9CwZchCIqA