Comencem el febrer confinats per la covid-19 i amb un temps molt variable: fred, vent intens i sol potent a estones que ens fa pujar les temperatures. Caldrà anar en compte, perquè és la millor combinació per agafar fred i costipar-se, per tant, molta vitamina C que som en època de cítrics.

Els cítrics com la mandarina, taronja, aranja, kumqat, llimona o llima estan en la seva època punta; també els kiwis i encara trobem bons mangos; les magranes, pomes i peres també estan molt bones; i els caquis i xirimoies.

I com no pot ser d’altra manera els maduixots, en aquesta època tenim la primera florada de l’any. Fruiteries i supermercats estan farcits de caixes de maduixots i maduixetes, que si comprem ompliran la cuina d’olors agradables.

En qüestió de verdures estem en època de bledes i espinacs, carxofes, calçots, col-i-flors, bròquils, cols verdes/morades,  cols de Brusel·les, escarola, endívies, porro, rabes, nap, xirivia, remolatxa i api.

A la peixeteria hi trobarem daurades, llobarro, mero, bacallà, salmó, bonítol i tonyina; també les truites asalmonades i les blanques.

Les carns més típiques de febrer són el xai, porc, vedella, pollastre i conill. Febrer és època de calçotades i de carn feta a la brasa.

Imatge: Angèle Kamp @angelekamp extreta de unsplash https://unsplash.com/photos/arNgdMNFujc