Una molt bona manera de gestionar la setmana a nivell alimentari i nutricional és tenir preparat per a tota la setmana el fons de nevera, perquè cuidar-se comença per saber gestionar la llista de la compra.

Però, què és el fons de nevera? Són aliments que nosaltres hem processat o cuinat i que tindrem reservats a la nevera o al rebost per a simplificar el dia a dia. Intentarem ser com una empresa dedicada a la fabricació de productes alimentaris però en petit: el dissabte al matí comprarem les matèries primeres i invertirem unes hores a la tarda o bé el diumenge, tranquil·lament i gaudint de la cuina,  per processar alguns d’aquests aliments i transformar-los totalment o parcialment. La raó és que molts dies arrivem a casa cansats, desganats o simplement trencats per un dia horrorós. El cas és que no sigui d’excusa per picar qualsevol cosa, i si per tenir gestionats diversos sopars o fins i tot dinars.

Què ens cal tenir-hi? Doncs dependrà de com gestionem la setmana però per exemple no hi pot faltar:

  • Alguna verdura escaldada: col-i-flor, bròquil o col Kale.
  • Alguna verdura bullida o al vapor: mongeta tendra amb patata, pastanaga, xirivia i nap.
  • Algun cereal o llavor: quinoa blanca, arròs integral o fajol en gra.
  • Llegums: llenties, cigrons, mongetes o hummus de llegums.
  • Aliments més processats o cuinats: sofregit de tomàquet i ceba, el “pisto de verduras” o l’escalivada.

Per altra banda també hi tindrem aliments frescos primaris o sense processar com ous, carns (pollastre, gall d’indi, conill o vedella), peixos congelats (salmó, lluç o bacallà) i verdures crues com enciam, tomàquet, escarola, créixens o ruca.

Només amb la gestió d’uns quants aliments, que poden anar-se alternant setmana a setmana, podem gestionar un dia a dia més fàcil, agradable i saludable.

Fotografia: Marie Michéle Bouchard @minusculemarie unsplash https://unsplash.com/photos/SN6HW62ubLA