Març s’acosta amb canvis, el bon temps ens va introduïnt a la primavera i amb un seguit de nous productes i coccions. Poc a poc ens acomiadem d’aliments d’hivern com la carxofa, nap, xirivia, l’api o les cols. També anem deixant els brous i sopes per plats més frescos.

Hortalisses com les bledes, escarola, espinacs, col-i-flor, bròquil i altres aniran aguantant però ens van arrivant cada cop més carbassons, rabes, tomàquets o porros ja més de temporada, tot i que deixem-ho clar, són productes que la temporada “real” és a l’estiu.

Seguim amb les fruites, on també les magranes i mandarines van afluixant i tenim taronges, aranges, kiwis, peres i pomes de bona qualitat. És un moment també bo per mangos, pinyes i papaies, fruites més tropicals.

Amb els peixos l’estrella és el bacallà, obviament molt vinculat a la Setmana Santa. També el gall, un peix pla de temporada curta, i el llobarro, que el podem disfrutar fet al forn.

Animem-nos a consumir aliment fresc i de temporada, de proximitat si és possible.