La web de l’apneista Miguel Lozano comença amb el missatge “12 persones han trepitjat la lluna en tota la història de la humanitat, només 6 hem baixat fins als 120 metres de profunditat”. És difícil d’imaginar-se a una persona baixar a aquesta profunditat amb una sola alenada d’aire …

En Miguel és un esportista professional especialitzat en apnea de profunditat, doble subcampió del món en dos de les tres disciplines de profunditat (pes constant sense aletes i immersió lliure). Al llarg de l’any fa cursos per les diverses acadèmies que té a tot el món: Bali, Egipte, Honduras, etc.

En Miguel es visita amb CeNDieF des de 2015 i l’hem assessorat a nivell alimentari i nutricional en molts dels seus projectes. Actualment prepara la temporada 2022 i una de les qüestions que ens hem plantejat és com optimitzar la composició corporal (greix, múscul, mineral ossi) per optimitzar la immersió, a més d’aconseguir una alimentació que pugui optimitzar el seu rendiment esportiu.

Una de les proves que també li fem són les densitometries óssies. És evident que en l’apnea hi pot haver una pèrdua de densitat ossia important i que cal controlar les entrades i sortides minerals en aquest teixit. En aquest aspecte és Faixat BodyScan qui s’ocupa de la radiologia, amb un dels aparells més moderns d’Europa i que tenim a la nostra consulta.

Fotografia: Ferran Faixat @faixatbodyscan