Abril entra amb força, la primavera ja és aquí i podem començar a disfrutar de fruites i verdures ja més estivals. Això ens permet fer una cuina més lleugera, de menús més frescos, amb aliments crus: enciams, créixens, tomàquet, cogombre, etc.

Els cítrics ja estan desapereixent, però encara trobem mandarines i tarnonges, aranges i kumqats. És temporada de maduixes i fresons, alvocats, pomes, peres, nespres, comencen a venir prunes i encara trobem xirimoies.

Hi ha molta ceba tendra, espinacs i bledes que encara són bons; i molts espàrrecs, no només boscans sinó espàrrec blanc i verd; pèsols i faves, i els tirabecs; també pastanaga, carxofa, porro, carbassó, bròquil, mongeta tendra o endívies.

Trobem peixos com el bacallà, besug, llobarro, mero, palometa o salmó; i mariscs com escopinyes, tallarines, musclos, gambes, llagostins, escamarlans, sípia, pop, calamar o també les garotes.

Sant Jordi s’acosta i amb ell ja veiem l’estiu més a prop. Que gaudiu molt dels aliments de temporada.

Fotografia: arxiu de Jordi Sarola