No puc amagar el meu gust per aquesta varietat d’esbergínia que malauradament gairebé no es troba als mercats. Amb un sabor molt més suau que el de l’esbergínia negre és una varietat de les terres del Bages. La seva carn és melosa i de textura agradable, al contrari que el calze i sèpals, que són plens de punxes.

L’esbergína és un aliment molt ric en aigua, el 92% del seu pes és aigua i això la molt hipocalòrica. Conté vitamines com la A, C i del grup B, així com calci i molt potassi.

Des de fa uns anys que aquesta hortalissa ha reeixit i la podem tornar a consumir: escalivada, bullida, al forn, saltejada o en papillot, de totes maneres és bona.

Albergínies amb tomàquet i mozarella

Ingredients:
Albergínies blanques i després,

  • tomàquets
  • mozzarella de búfala
  • salsa pesto o oli d’oliva de bona qualitat per amanir
Preparació:
  1. Tallar l’albergínia a rodanxes de mig centímetre, salar-les i deixar-les que suin durant 20-30 minuts per eliminar-ne l’amargor.
  2. En una safata de forn i sobre de paper col·locar les albergínies amb una mica d’oli. Coure-les al forn a 180º ( si voleu ho podeu fer en una paella).
  3. Mentrestant pelar el tomàquet i tallar-lo a rodanxes gruixudes.
  4. Quan l’albergínia comenci a estar cuita posa una rodanxa de tomàquet a sobre i una de mozzarella, amanir amb una mica de sal i oli i gratinar al forn.
  5. Amanir amb una mica de salsa pesto o orenga per donar una mica de color.