Ja estem a ple estiu, amb molta calor i temperatures altes, i ens venen de gust les cremes fredes, gaspatxos, hummus de tot tipus, amanides, macedònies fresques i verdures d’estiu fresquetes. No podem deixar de banda les verdures cuinades, sigui saltejades, en papillota o forn.

És època punta d’esbergínies, pebrots, tomàquets i també patates, cogombres, carbassons i mongeta tendra. Les podrem consumir de moltes maneres però en empedrats, amanides o cremes fredes seran les millors, perquè ens refrescaran i alleugiran la calor.

Tenim ja les típiques fruites d’estiu com els préssecs, nectarines, paraguaios, meló, síndria, albercocs, prunes, peres, pomes, nabius, gerds, mores i maduixes de boscanes. Fruites sucoses i plenes d’antioxidants!

Fotografia: arxiu personal de Jordi Sarola (de l’hort del iaio Ramon).