El poké bowl és un plat d’origen hawaià que tradicionalment portava peix i vegetals crus. S’ha popularitzat per la seva facilitat d’elaboració, diversitat d’aliments en un sol plat, per ser nutritiu i complert. Es consumeix tot l’any però a l’estiu és molt més popular perquè es pot mejar fora, a peu de platja.
Aquest Poké Bowl està fet de la mescla d’un cereal i una llavor: arròs Bashmati i quinoa, que amb la resta d’ingredients el fan un plat idoni per a un vegà.
Poké Bowl d’arròs Bashmati i quinoa blanca amb verdures
Ingredients per a 1 persona:
- Arròs bashmati (uns 30 g en cru o 70 g bullit)
- Quinoa blanca (uns 30 g en cru o 60 g bullida)
- 1 alvocat no massa gran.
- 1 tall de tofu blanc (40 o 50 g)
- 1 tomàquet mitjà
- 2 rabanets
- Llima o llimona
- Salsa de soja
- Gingebre
- 4 o 5 cacauets
- Llavors de sèsam negre
Preparació:
Cuinar l’arròs i la quinoa, en aquest cas, si és per 1 persona jo us diria que poseu aigua en un ensat i que primer hi poseu la quinoa, passats 5 minuts hi poseu l’arròs Bashmati i així cuinareu els 2 productes alhora.
A la base del bowl hi poseu la mescla d’arròs i quinoa, hi poseu el su de 1/2 llima o llimona; hi aneu posant la resta d’ingredients a sobre, l’alvocat tallat, el tofu blanc a daus (prèviament saltejat), el tomàquet i els rabanets tallats a rodalles; hi posem una mica més de suc de llima o llimona i la salsa de soja; a dalt de tot hi posarem els toppings, cacauets i llavors de sèsam negre; i al final el gingebre ratllat.
Si no ens agrada trobar-hi el gingebre el què podem fer és macerar la salsa de soja amb els talls de gingebre i només tirar-hi la salsa de soja, sense el gingebre ratllat.
Espero que us agradi!
Fotografia: arxiu de Jordi Sarola