El poké bowl és un plat d’origen hawaià que tradicionalment portava peix i vegetals crus. S’ha popularitzat per la seva facilitat d’elaboració, diversitat d’aliments en un sol plat, per ser nutritiu i complert. Es consumeix tot l’any però a l’estiu és molt més popular perquè es pot mejar fora, a peu de platja.

Aquest Poké Bowl està fet de la mescla d’un cereal i una llavor: arròs Bashmati i quinoa, que amb la resta d’ingredients el fan un plat idoni per a un vegà.

Poké Bowl d’arròs Bashmati i quinoa blanca amb verdures

Ingredients per a 1 persona:

 • Arròs bashmati (uns 30 g en cru o 70 g bullit)
 • Quinoa blanca (uns 30 g en cru o 60 g bullida)
 • 1 alvocat no massa gran.
 • 1 tall de tofu blanc (40 o 50 g)
 • 1 tomàquet mitjà
 • 2 rabanets
 • Llima o llimona
 • Salsa de soja
 • Gingebre
 • 4 o 5 cacauets
 • Llavors de sèsam negre

Preparació:

Cuinar l’arròs i la quinoa, en aquest cas, si és per 1 persona jo us diria que poseu aigua en un ensat i que primer hi poseu la quinoa, passats 5 minuts hi poseu l’arròs Bashmati i així cuinareu els 2 productes alhora.

A la base del bowl hi poseu la mescla d’arròs i quinoa, hi poseu el su de 1/2 llima o llimona; hi aneu posant la resta d’ingredients a sobre, l’alvocat tallat, el tofu blanc a daus (prèviament saltejat), el tomàquet i els rabanets tallats a rodalles; hi posem una mica més de suc de llima o llimona i la salsa de soja; a dalt de tot hi posarem els toppings, cacauets i llavors de sèsam negre; i al final el gingebre ratllat.

Si no ens agrada trobar-hi el gingebre el què podem fer és macerar la salsa de soja amb els talls de gingebre i només tirar-hi la salsa de soja, sense el gingebre ratllat.

Espero que us agradi!

Fotografia: arxiu de Jordi Sarola