La magrana és la fruita que per l’antic Egipte representava el poder, l’amor i l’abundància. És un aliment realment molt de temporada, la trobem ara, a la tardor, i va desapareixent poc a poc a mesura que avança l’hivern.
Considerada per la nostra societat com un super aliment pel seu contingut en vitamines (A, grup B i C), minerals (magnesi i calci) i fitonutrients (carotenoids, polifenols i antocians), la podem consumir de postres com qualsevol fruita o bé afegir a altres preparacions, com les amanides, batuts, sucs, etc.
Amanida de fruites fresques
Ingredients:
8 tomàquets xerry de diversos colors
8 grans de raïm vermell
4 figues
1 grapat de créixens
1/2 grapat de ruca
1/2 grapat de granes de magrana
1 cullerada sopera de pipes de gira-sol crues
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Elaboració:
Primer cal rentar les fruites i les lamineu; talleu les figues en 4 quarts; els tomàquets per la meitat. Mescleu els créixens amb la ruca, les granes de magrana, els grans de raïm vermell; i distribuiu la resta de fruites laminades i tallades sobre aquesta base. Al final l’oli i el vinagre i les pipes de gira-sol crues.
Disfruteu!
Fotografia: arxiu de Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria, Barcelona)