La mandarina és una de les fruites més esperades de la temporada: apetitosa per tothom, fàcil de consumir i de mida perfecta per emportar-se a la feina o a l’escola.
Rica en aigua en destaca la vitamina C, molt important per moltes reaccions químiques corporals i com a antioxidant. També conté abundants carotens o pro vitamina A i àcid fòlic o vitamina B9.
És una fruita fàcil de pelar i menjar, dúctil, pràctica i apetitosa. Molt apreciada per nens i adolescents, que la fan la seva fruita predilecta. Els beta-catortens i la criptoxantina que porten tindran importants propietats antioxidants en els seus organismes en creixement i desenvolupament.
Fruita de temporada i proximitat la podrem consumir fins a la primavera. Cal recordar de consumir almenys 2 peces de fruita al dia. Una peça equival a 2 o 3 mandarines, en funció de la mida.
Imatge: arxiu de Jordi Sarola (mercat de la Boqueria, Barcelona)