Passat Tots Sants no podia faltar una recepta amb el moniato però no tant com a postre sinó com a guarnició, en format salat.
Ingredients:
2 moniatos grans
Oli d’oliva verge extra
Pebre dolç
Curry en pols
Pebre negre
Farigola
Sal marina
Elaboració:
En una safata de forn posar paper vegetal o de cel·lulosa, que sobresurti dels cantons perquè solen treure suc; mesclar les espècies en un altre recipient i afegir l’oli d’oliva; pelem els moniatos, els tallem a rodalles i després les rodalles a bastonets; mesclem els bastonets amb la mescla que hem fet d’oli i espècies i els situem a la safata de forn; el forn s’ha de preparar a 200ºC amb calor a dalt i a baix; introduim la safata i baixem a 180ºC; els deixem coure 20 minuts i girem, deixant coure 20 minuts més.
Han d’estar tous de dins i cruixents de fora.
Imatge: arxiu de Jordi Sarola (mercat de la Boqueria)