Amb la tardor també arriba el temps de les crucíferes, tot i que la majoria són d’hivern ara podem començar a gaudir de les que es van plantar a principis d’estiu: bròquils i col-i-flors, col Kale o cols de Brusel·les.

És una verdura molt poc calòrica i amb alt contingut en fibra. Contenen potassi i magnesi, també calci, i vitamines com la C, la K, o la A.

Trinxat de col i patata

Ingredients:

1 col verda, també quesa molt bé amb col Kale

3 o 4 patates

1 tall de cansalada

Oli d’oliva

Sal marina

Elaboració:

Pelar les patates i tallar la col a tires; bullir les verdures uns 20 o 25 minuts; posar oli d’oliva en una paella gran (i fonda si pot ser) i saltar la cansalada a tires; quan la cansalada hagi quedat daurada, afegir les verdures i anar-ho remenant constantment i, alhora, trinxant amb una forquilla; s’ha d’aconseguir una textura consistent; servir calent.

Si estàs a dieta: no hi posis la cansalada  o bé la canvies per pernil salat ibèric

Per a vegetarians: canvia la cansalada per 1 ou poché

Per a vegans: posa-hi tires de carbassa i seità

Imatge: arxiu de Jordi Sarola (mercat de la Boqueria, Barcelona)