Sovint ens envieu e-mails en relació a la visita d’esport amateur o també anomenada esport bàsic. Miraré de respondre les vostres preguntes a través d’aquest post.

És tipus de visita destinada a tothom que vulgui orientar l’alimentació a l’activitat física o l’esport, des d’un àmbit recreatiu o per sobre del recreatiu sense arribar a ser professional o semi professional. Aquí s’hi engloben persones que corren des de fa poc temps i desitgen una orientació com altres que ho fan des de fa anys i volen optimitzar rendiment.

A qui està dirigida? A nivell d’edat tenim esportistes de tots els gèneres de 15 a 86 anys que volen saber si estan fent bé l’alimentació respecte a l’activitat física que fan.

Quins esports hi entren? Tots, des d’esports colectius com hockei patins, fútbol, vólei; com individuals ja sigui natació, triatló, cursa de muntanya; de lluita i combat com boxa, judo o MMA; específics com escacs, tir amb arc, apnea esportiva; ornamentals com dança; esport adaptat; etc.

Quant dura? La 1a visita dura uns 60 minuts i aquí demanem que el pacient ens porti el què ha menjat i begut des que s’aixeca fins que se’n va a dormir durant 4 o 7 dies consecutius, analítiques recents o proves d’esforç. No és obligatori portar cap prova complementària però sempre és recomanable. Des de CeNDieF també us podem demanar una bioquímica perquè es pugui tramitar, en el cas de tenir Mútua privada o de voler-la fer per privat.

Quines avaluacions feu? A part del registre alimentari, qüestionari de freqüència de consum d’aliments i entrevista de salut, fem una antropometria bàsica (21 mesures manuals per les quals cal venir amb roba interior adeqüada) per saber com s’està de composició corporal (greix, múscul, teixit ossi) i una bioimpedància segmental (aparell per valorar també el components corporals).

Hem direu quins suplements em cal prendre? Si et calen t’ho direm, però sempre que siguin necessaris.

Quin preu té? La 1a visita són 75€, les següents visites (inclosa la 2a visita o entrega de dieta) tenen un cost de 50€.

Puc venir per Mútua privada? No acceptem Mútues, però si que fem factures per les Mútues de reenvolsament o per empreses que abonen el 100% o part de la visita.

En el cas d’estar interessats en aquesta visita podeu agafar dia i hora a cita prèvia i si encara teniu dubtes o preguntes em podeu escriure a jsarola@cendief.cat