Hem iniciat la primavera, amb pluges abundants però encara amb la fred persistent de l’hivern que no acaba de marxar. Però tot es comença a activar, tenim els camps de faves i pèsols que van creixent, els enciams i verdures de fulla que estan creixent al màxim.

Abril és el mes dels alls i cebes tendres, de les faves i pèsols frescos i de temporada, de crucíferes de tot tipus (cols, col-i-flors, bròquils), de bledes i espinacs, espàrrecs verds i blancs, pastanagues, rabes i xirivies, porros, els “grelos”, api,  també de les múrgules. Encara tenim taronges i queden mandarines, comencen a venir fruites com els maduixots i els nespres.

S’apropa Setmana Santa i també és temps de bacallà i peixos blaus com el seitó i el verat. Cal consumir dues o tres vegades per setmana peix i principalment blau. Recordeu escollir peixos petits com el seitó, sardina o verat.

Disfruteu d’aquest inici de primavera, disfruteu del canvi d’estació, s’apropa la Setmana Santa i amb ella l’estiu, el sol i l’abundància.

Fotografia: propietat de Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria, Barcelona)