Hem iniciat la primavera, amb pluges abundants perĂČ encara amb la fred persistent de l’hivern que no acaba de marxar. PerĂČ tot es comença a activar, tenim els camps de faves i pĂšsols que van creixent, els enciams i verdures de fulla que estan creixent al mĂ xim.

Abril Ă©s el mes dels alls i cebes tendres, de les faves i pĂšsols frescos i de temporada, de crucĂ­feres de tot tipus (cols, col-i-flors, brĂČquils), de bledes i espinacs, espĂ rrecs verds i blancs, pastanagues, rabes i xirivies, porros, els “grelos”, api,  tambĂ© de les mĂșrgules. Encara tenim taronges i queden mandarines, comencen a venir fruites com els maduixots i els nespres.

S’apropa Setmana Santa i tambĂ© Ă©s temps de bacallĂ  i peixos blaus com el seitĂł i el verat. Cal consumir dues o tres vegades per setmana peix i principalment blau. Recordeu escollir peixos petits com el seitĂł, sardina o verat.

Disfruteu d’aquest inici de primavera, disfruteu del canvi d’estaciĂł, s’apropa la Setmana Santa i amb ella l’estiu, el sol i l’abundĂ ncia.

Fotografia: propietat de Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria, Barcelona)