Els dies més llargs i la seva calidesa ja ens van acostant a l’estiu. El maig és un d’aquells mesos de trànsit, en aquest cap cap a l’estiu.
Encara tenim les verdures de l’hivern com les cols diverses, porros, carxofes, bledes o espinacs; les de primavera com les faves i pèsols; i comencen a venir les d’estiu com els enciams de tot tipus, ruca, créixens, rabanets i tot tipus de verdures que es poden menjar crues i ens refresquen.
La fruita més típica és el nespre, que està en el seu apogeu però trobem molts maduixots, cireres, albercocs, prunes, peres o pomes.
Jo us recomanaria de menjar faves, per tant, us proposo una recepta fàcil:
Tallarines amb faves saltades
Ingredients:
60 g de tallarines (poden ser amb tinta de calamar)
40 g de pebrot vermell escalivat
100 g de faves tendres
1 gra d’all
Oli d’oliva verge extra
Sal, pebre negre i pebre de Caiena
Elaboració:
Saltar les faves amb el gra d’all laminat, pebre i oli d’oliva, reservar; bullir la pasta i una vegada acabi la poseu a la paella de les faves i remeneu; tireu per sobre unes làmines de pebrot escalibat i pebre de Caiena.
Recepta fàcil i complerta, no ens cal cap segon plat de carn/peix/ous, només un entrant d’amanida complerta.
Fotografia: Jordi Sarola (mercat de la Boqueria, Barcelona)