Segurament el carbassó és l’hortalissa més agraïda de l’hort, ben abonada i regada collireu tot l’estiu carbassons a dojo. De creixement ràpid el carbassó té moltes varietats i colors, aporta molts nutrients i poques calories. Pot ser una planta rastrera d’aspecte arbustiu, en funció de la varietat. Però és cert que trobem carbassoneres arbustives que no s’estenen i altres que s’assemblen a les carbasses (Cucurbita pepo) en relació a l’extensió (rastrera).

Carbassons llargs verd fosc, verd clar, verd ratllats, groc, els carbassons rodons (també de tots colors), abombats i moltes més varietats. Poden variar el sabor en funció del color, les més verdes poden arribar a tenir un sabor molt més fort i potent que les clares. És important comprar aquest producte ferm i tendre, que és quan estarà en les seves condicions nutricionals màximes, sense pèrdua de nutrients.

Nosaltres aquest any hem plantat carbassons llargs verds fosc (de mata o arbustius), verd fosc de mata rastrera, verd clar, groc abombat i groc rodó. Ara estan en la màxima producció, donant fruits a diari.

Fotografia: Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria)