El passat 3 de juliol la Mònica, Dietista-Nutricionista de l’equip de CeNDieF, va assolir l’objectiu de ser finalista a la cursa Garmin Mountain Festival a la Vall de Boí. En aquest tipus d’esdeveniments s’han de cuidar molt bé tots els detalls: l’entrenament, la nutrició, la psicologia i el descans; i és per això que va comptar amb el suport de l’equip de CeNDieF per planificar la seva alimentació en els entrenaments, per la setmana abans de la cursa i pel mateix dia de la cursa. Saber què has de menjar i beure en cada moment és essencial.
 
A partir d’una bona planificació alimentària, nutricional i ergonutricional, va poder rendir al màxim en els entrenaments, cuidant la ingesta de macronutrients i micronutrients, aigua i suplements. Els dies previs a la cursa va incloure aliments antiinflamatoris i rics en vitamines, i minerals per tal d’optimitzar la recuperació i estar a punt pel dia de la cursa. Va incloure molts vegetals i fruites pel seu alt contingut en vitamines i minerals, aliments rics en hidrats de carboni per obtenir energia (arròs, quinoa, pasta, patata, boniato, pa…) i peix blau, carns magres i ou per optimitzar la recuperació a nivell muscular. La hidratació també hi va jugar un paper clau, especialment en aquesta època d’onades de calor. La hidratació no comença a la cursa sinó prèviament, i la Mònica va estar pendent d’anar bevent aigua en els dies previs.
 
 
Arribat el dia de la cursa, tot estava planificat, cada detall contava. Va planificar-se la quantitat d’hidrats de carboni (combustible principal d’energia), sals minerals i aigua (essencials per a la hidratació) que havia de prendre en cada moment de la cursa. Després de 26km i 1900m de desnivell positiu corrent per alta muntanya, va assolir la meta amb un rendiment excel·lent, sense molèsties ni més fatiga de la necessària. Tota la feina feta havia donat el seu fruit!
 
 
Us deixem imatges d’aliments que va prendre abans i després dels entrenaments, juntament amb la recopilació d’algunes fotografies de la cursa.
El seu pròxim objectiu és la Mitja Marató de la Ultrapirineu, on també comptarà amb el suport de CeNDieF per planificar la seva alimentació.
 
 
Si teniu algun objectiu esportiu, no dubteu en posar-vos en contacte amb l’equip de CeNDieF, us ajudarem per aconseguir tot allò que us proposeu.
 
 
Fotografies: propietat de Mònica Ramos (Dietista-Nutricionista de CeNDieF).