Segurament és una de les fruites més associades a l’estiu, consumida els mesos de més calor i molt refrescant, ja que porta molt contingut d’aigua (més d’un 90%).

Un dels antioxidants que conté la síndria és el licopè, que li dona el color vermell (com al tomàquet o al pebrot vermell). És un component de la dieta que sembla que comporta un benefici davant el risc de malaltia cardiovascular i diversos tipus de càncer. O sigui, a sobre de bona i sucosa, també és preventiva.

Hi ha moltes varietats de síndries i de molts colors i formes, més de 200, però se’n consumeixen molt poques varietats. I les que no tenen llavors? Doncs són híbrides, no ha calgut enginyeria genètica.

Gaudiu de la síndria en temporada, sobretot durant aquesta onada de calor.

Fotografia: Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria).