Sempre acabes descobrint algun aliment nou que no n’havies sentit a parlar mai. Aquesta vegada ha estat la feijoa, una fruita que va estar de moda una temporada però que no va quedar implantada en els mercats populars del nostre país, i que alguns consideren la fruita de moda de Nova Zelanda.

De nom Acca Sellowiana o Feijoa Sellowiana és un arbust de fulla perenne que produeix una fruita de color verd fosc, ovoide, aromàtica, de pell cerosa i llisa. Té la mida d’un ou petit però més allargat. La seva carn és consistent, una mica gelatinosa, es pot menjar amb la pell (sempre que estigui neta). Dins hi ha unes llavors diminutes concentrades al centre. El seu sabor és agredolç i àcid, recorda la pera, el kiwi i la pinya, tot mesclat.

Els pètals de la planta també es poden consumir, de sabor picant i dolç. Són molt populars en les amanides neozelandeses, donen color i sabor, les fan més apetitoses.

Les aportacions vitamíniques es basen en tenir nivells alts de vitamina C, de 50 mg/100 g de feijoa, àcid fòlic i vitamina E. Conté minerals com el calci, ferro, magnesi, iode i zinc.

No està massa estesa als nostres mercats, és de fàcil conreu i adaptació. La planta tolera bé els climes freds i pot ser un interessant substitut d’alguns cítrics.

Fotografia: Jordi Sarola (Bosc comestible d’en Vim)