És temps de faves i ho hem d’aprofitar. Les podem comprar al mercat amb les veines o bé ja desgranades i preparades per saltejar, bullir o ofegar. La fava és un aliment ancestral dins la cuina catalana, un plat de llegum que ens aporta vitamines del grup B, abundants minerals i proteïna vegetal.

Per aquesta amanida, prèviament has d’haver deixat les sepietes a congelar crues o bé les has de comprar congelades. La raó és que després d’han de tallar a tires i saltejar en oli d’oliva verge extra. Aquesta amanida es menja lleugerament calenta.

Ingredients:

4 sepietes

200 g de faves lleugerament passades per la paella

150 g de gambetes pelades

Enciams variats

1 tomàquet gran

Vinagre de Mòdena

Sal i pebre negre

Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

Rentar i tallar els enciams i els tomàquets, i posar-los en una plata d’amanida; saltejar la sepia tallada a tires fines, i les gambetes pelades, afegir les faves i deixar coure uns minuts; posar sal i pebre al gust, i amanir amb el vinagre de Mòdena.