És temps de faves i ho hem d’aprofitar. Les podem comprar al mercat amb les veines o bé ja desgranades i preparades per saltejar, bullir o ofegar. La fava és un aliment ancestral dins la cuina catalana, un plat de llegum que ens aporta vitamines del grup B, abundants minerals i proteïna vegetal.
Per aquesta amanida, prèviament has d’haver deixat les sepietes a congelar crues o bé les has de comprar congelades. La raó és que després d’han de tallar a tires i saltejar en oli d’oliva verge extra. Aquesta amanida es menja lleugerament calenta.
Ingredients:
4 sepietes
200 g de faves lleugerament passades per la paella
150 g de gambetes pelades
Enciams variats
1 tomàquet gran
Vinagre de Mòdena
Sal i pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Rentar i tallar els enciams i els tomàquets, i posar-los en una plata d’amanida; saltejar la sepia tallada a tires fines, i les gambetes pelades, afegir les faves i deixar coure uns minuts; posar sal i pebre al gust, i amanir amb el vinagre de Mòdena.