Setembre és la tornada a la normalitat, feina, escola … rutina. Però seguim amb aliments propis de la temporada d’estiu, que amb temperatures altes, segueixen estant als mercats.
Pel què fa a les fruites seguim trobant síndries i melons frescos, préssecs i nectarines, i ens comencen a arribar aliments que seran més de tardor, com les peres, pomes, magranes i raïm.
De verdures seguim amb les esbergínies i pebrots de temporada, enciams de tot tipus, color i forma, cogombres, carbassons i encara tenim tomàquets acabats de collir. Arriben els porros, pastanagues i espinacs, també les bledes.
Aquest és un mes on, en funció del temps, trobarem més o menys productes d’estiu i menys de tardor. Els mercats de producte autòcton i de proximitat són el nostre termòmetre, els productors són els qui ens aniran oferint aquests productes.
Compreu producte autòcton, fet en proximitat i fresc.
Fotografia: Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria, Barcelona).