El juny esperat ha arribat, aixi com l’esperada pluja! Les temperatures ja comencen a pujar i el sol és el dominant. I les verdures, hortalisses i fruites maduren molt més ràpid.

Tenim apis, cogombres, carbassons, espàrrecs, cebes i alls tendres, porros, remolatxes, les primeres mongetes tendres i les patates noves, enciams de tot tipus, forma i color, rabes i les darreres carxofes.

Amb les fruites també tenim ja els esperats albercocs, seguim amb les maduixes i les cireres, i van arriban prunes, préssecs, nectarines, gerds i nabius. Les feijoas ja floreixen i deixen entreveure com serà la collita.

Cal que consumim aliments de proximitat, que ens adaptem al què tenim a l’entorn més immediat, perquè en el nostre país és molt el que tenim.

Fotografia: Jordi Sarola (Mercat de la Boqueria)