Els 5 aliments top de l’estiu: la síndria

Els 5 aliments top de l’estiu: la síndria

Segurament és una de les fruites més associades a l’estiu, consumida els mesos de més calor i molt refrescant, ja que porta molt contingut d’aigua (més d’un 90%). Un dels antioxidants que conté la síndria és el licopè, que li dona el color vermell...
Cursa Garmin Mountain Festival Vall de Boí

Cursa Garmin Mountain Festival Vall de Boí

El passat 3 de juliol la Mònica, Dietista-Nutricionista de l’equip de CeNDieF, va assolir l’objectiu de ser finalista a la cursa Garmin Mountain Festival a la Vall de Boí. En aquest tipus d’esdeveniments s’han de cuidar molt bé tots els...
Els 5 aliments top de la primavera: les cireres

Els 5 aliments top de la primavera: les cireres

Amb les calors de final de primavera la cirera acaba de madurar i la tenim al mercat amb la seva màxima esplendor. Veure els camps florits, de color blanc i vermell és espectacular, però després veure’ls carregats de cireres vermelles ja és orgàsmic. A casa...
Carbassons: tipus i característiques

Carbassons: tipus i característiques

Segurament el carbassó és l’hortalissa més agraïda de l’hort, ben abonada i regada collireu tot l’estiu carbassons a dojo. De creixement ràpid el carbassó té moltes varietats i colors, aporta molts nutrients i poques calories. Pot ser una planta...
Els 5 aliments top de la primavera: l’espàrrec verd

Els 5 aliments top de la primavera: l’espàrrec verd

La primavera ens porta els espàrrecs boscans de seguida que tenim més hores de sol. I també els espàrrecs verds de conreus controlats. Deliciosos i molt esperats, els espàrrecs verds són molt saludables. Són molt poc calòrics, excel·lents fonts de vitamina K, A, B9 i...
Aliments de temporada: maig

Aliments de temporada: maig

Els dies més llargs i la seva calidesa ja ens van acostant a l’estiu. El maig és un d’aquells mesos de trànsit, en aquest cap cap a l’estiu. Encara tenim les verdures de l’hivern com les cols diverses, porros, carxofes, bledes o espinacs; les...
Els 5 aliments top de la primavera: la múrgula

Els 5 aliments top de la primavera: la múrgula

Per Sant Josep la Múrgula treu el bec, un refrany que cada any sentia a casa meva i que iniciava la “caçera” de la múrgula. És el bolet de primavera per excel·lència, deliciós però també buscat i car. Com la resta de bolets és molt poc calòric, conté...
Aliments de temporada: abril

Aliments de temporada: abril

Hem iniciat la primavera, amb pluges abundants però encara amb la fred persistent de l’hivern que no acaba de marxar. Però tot es comença a activar, tenim els camps de faves i pèsols que van creixent, els enciams i verdures de fulla que estan creixent al màxim....
Els cinc aliments top de l’hivern: l’api

Els cinc aliments top de l’hivern: l’api

Típic i tòpic dins de les dietes, l’api és una d’aquelles verdures que no pot faltar dins el caldo, a les amanides … i en una dieta per aprimar. És una verdura difícil per a molta gent, de potent sabor i associada a propietats diurètiques....