set. 12, 2023 | CeNDieF CA
Setembre és la tornada a la normalitat, feina, escola … rutina. Però seguim amb aliments propis de la temporada d’estiu, que amb temperatures altes, segueixen estant als mercats. Pel què fa a les fruites seguim trobant síndries i melons frescos, préssecs i...
jul. 20, 2023 | CeNDieF CA
La síndria és una de les fruites d’estiu que més agraden, sucosa i refrescant, ens hidrata i dota de molècules antioxidants. Aquesta fruita prové de l’antic Egipte faraònic, on es conreava fa uns 5000 anys. És una fruita que tenim en el nostre ADN...
jul. 14, 2023 | CeNDieF CA
És una de les verdures més consumides del nostre temps, de fet, per algunes famílies, la única. Tot i que la trobem tot l’any realment la temporada és de maig a setembre, en funció del clima. Contenen proteïnes, hidrats de carboni i molta fibra, també folats,...
maig 29, 2023 | CeNDieF CA
El juny esperat ha arribat! Comença l’estiuet, les temperatures ja comencen a pujar i el sol és el dominant. I les verdures, hortalisses i fruites maduren molt més ràpid. Tenim apis, cogombres, carbassons, espàrrecs, cebes i alls tendres, porros, remolatxes, les...
maig 16, 2023 | CeNDieF CA
Avui es celebra el dia de la Malaltia Celíaca, una malaltia autoimmunològica provocada per la ingesta de gluten en persones que són genèticament susceptibles. El gluten és una proteïna que la trobem a cereals com el blat i les seves varietats (kamut o espelta),...
maig 16, 2023 | CeNDieF CA
El pèsol és el fruit d’un dels llegums ancestrals del nostre territori: el pèsol (Pisum sativum). Originari del Pròxim Orient i Àsia Central, el pèsol arriba a nosaltres fa més de dos mil anys. És un llegum estacional, que principalment es recull els mesos de...
maig 15, 2023 | CeNDieF CA
És temps de faves i ho hem d’aprofitar. Les podem comprar al mercat amb les veines o bé ja desgranades i preparades per saltejar, bullir o ofegar. La fava és un aliment ancestral dins la cuina catalana, un plat de llegum que ens aporta vitamines del grup B,...
abr. 26, 2023 | CeNDieF CA
Quan assolim el maig també ho fem amb el bon temps i les temperatures més altes. Tenim molt més color als camps de conreu i als boscos, que ens omplen d’energia i ens revitalitzen. Tenim encara les preuades carxofes, que a mesura que arribi més calor aniran...
abr. 13, 2023 | CeNDieF CA
Darrerament se sent a parlar d’un d’aquests “nous” pseudocereals, l’anomenada canyaua, cañahua o cañihua, kañigua o baby quinoa. De la mateixa família que la quinoa es considera molt més resistents a condicions meteorològiques adverses....
març 23, 2023 | CeNDieF CA
En època de calçotades el més normal és que en un moment donat tinguem un “super hàbit” de calçots. Una vegada cuits, una molt bona manera d’aprofitar-los és fent canelons de calçots. Ingredients per a 2 persones 9-12 calçots 8 plaques de canelons 3...