Aliments poc comuns: la feijoa

Aliments poc comuns: la feijoa

Sempre acabes descobrint algun aliment nou que no n’havies sentit a parlar mai. Aquesta vegada ha estat la feijoa, una fruita que va estar de moda una temporada però que no va quedar implantada en els mercats populars del nostre país, i que alguns consideren la...
La recepta del mes: lasanya de bledes

La recepta del mes: lasanya de bledes

Estem en època de bledes, ara estan en el seu màxim esplendor, tant a nivell vitamínic com a nivell de sabor i textura. La manera més senzilla de consumir-les és fent el típic plat de bledes amb patates però quan ens cansem podem fer una lasanya de bledes. Us explico...
Aliments de temporada: gener

Aliments de temporada: gener

Gener és temps de caquis, kiwis, magranes, mandarines, taronges, aranges, pomes, peres, raïm i llimona com a fruites de proximitat, temporada i estació. Però també trobem plàtans, maduixots, xirimoies, mangos i altres fruites importades. Les hortalisses com les cols,...
La magrana, fruita de la tardor

La magrana, fruita de la tardor

La magrana és una fruita de temporada que podrem comprar a qualsevol fruiteria, un autèntic tresor de la tardor. Originaria del sud d’Àsia, Pèrsia i Afganistan, va ser molt apreciada perquè era possible guardar-la i transportar-la sense que es deshidratés ni...
Aliments de temporada: novembre

Aliments de temporada: novembre

Novembre és el mes de les crucíferes: cols, coliflors, bròquils, kale, cols de Brusel·les i demés verdures de la família. Per mi són les absolutes verdures de la tardor-hivern, les hortalisses que estan en el seu punt òptim, sobretot amb l’arribada del fred. I...
Aliments poc comuns: el tromboncino

Aliments poc comuns: el tromboncino

El tromboncino d’Albenca o zucchetta és una carabassa de fruits allargats que es va doblegant sobre si mateixa. És de la varietat Cucurbita moschata i originari de Liguria (Itàlia).   Una de les seves característiques és que es poden menjar els fruits immadurs, en...
Els 5 aliments top de l’estiu: la mongeta tendra

Els 5 aliments top de l’estiu: la mongeta tendra

Un clàssic de la cuina i de les dietes, la mongeta tendra és una lleguminosa que consumim com a verdura, abans que finalitzi el procés de maduració. És un aliment poc calòric, que aporta molta aigua i fibra. Com que no té la llavor formada té poca proteïna. Però té...
Aliments poc comuns: el cucamelon

Aliments poc comuns: el cucamelon

És una hortalissa originària de Mèxic i de Centreamèrica de la mida d’un gra de raïm. La fruita es pot tallar i menjar sencera, sense necessitat de treure la pell, i té un sabor que recorda al cogombre i al meló amb certs tocs de llima-llimona. És una hortalissa...
Aliments de temporada: setembre

Aliments de temporada: setembre

Setembre és un mes d’intercanvi, on trobem bona part dels productes de l’estiu i alguns de principi de tardor o finals d’estiu. És un mes que de vegades complementa dies de calor amb nits fresques o fredes, i és el final del cicle de les carabasses...
Els 5 aliments top de l’estiu: el cogombre

Els 5 aliments top de l’estiu: el cogombre

El cogombre, una hortalissa que agrada molt o és odiada a mort. Però de les més produïdes al món juntament amb una altra top de l’estiu: el tomàquet. Sembla que l’origen és indi i que va ser exportada pels romans com a hortalissa i per les seves propietats...