Perquè no una focaccia? Som-hi!

Perquè no una focaccia? Som-hi!

La focaccia es fa servir d’acompanyament, com si fos pa, o bé d’aperitiu, que és com es serveix a molts restaurants italians. Segons es diu és un plat de l’antiga Liguria, de Gènova. A les obres de Cató (200 aC) ja parlaven d’ella. Un pa pla i...
Verat, el peix blau del confinament

Verat, el peix blau del confinament

La temporada del verat va del febrer al maig, es pesca a les nostres costes i, a sobre, està molt bé de preu. Tornem al mateix: no el podem despreciar perquè porta espines! A la peixateria ens el poden netejar i treure els lloms, que podrem cuinar al gust. Les...
Aliments de temporada: abril

Aliments de temporada: abril

Consumir aliments de temporada és una decisió sàbia, econòmica i beneficiosa per a la nostra salut. Però si a sobre els consumim de proximitat i km 0 llavors ja fem el ple al quize! Fem país! Abril, ja en plena primavera, ens comença a portar cada vegada més verdures...
Recepta: pa de pita farcit amb verduretes i carn picada

Recepta: pa de pita farcit amb verduretes i carn picada

Una altra d’aquestes receptes de divendres nit en les quals utilitzem d’hidrats de carboni la farina, com al calzone. Primer de tot cal elaborar la massa de la pita, que és el que més feina ens portarà. Llavors només s’ha fer un saltejat amb...
Aliments de temporada: la fava i el pèsol

Aliments de temporada: la fava i el pèsol

La fava i el pèsol, dues lleguminoses que fan primavera, donant sabor, aroma i color als nostres plats. És per això que hem d’aprofitar la seva temporalitat i que les dues a quatre racions per setmana que tenim a la piràmide de l’alimentació equilibrada,...
La carxofa, un aliment que encara podem consumir

La carxofa, un aliment que encara podem consumir

De sabor aspre i una mica amargant, la carxofa és la inflorescència no madura, de color verd o morat de la carxofera. És molt poc energètica, de fet, un cor de carxofa ens aporta menys de 15 kcal (uns 50 o 60 g de carxofa) i uns 9,4 g de fibra. Per tant, un plat de...