Peus de porc cuits a baixa temperatura

Peus de porc cuits a baixa temperatura

El peu de porc és un aliment no massa calòric (unes 140 kcal/100g) i format per proteïnes i greixos. La proteïna més important és el col·lagen, del qual el peu de porc en conté molt. Aquesta proteïna li dóna la textura tova i llefiscosa. La pregunta de molts pacients...
Aliments de temporada: juny

Aliments de temporada: juny

Amb el juny comença la calor, tot i que aquest any tenim un juny plujós i amb abundants tempestes. Ja ens venen de gust les fruites sucoses com la síndria, el meló, els préssecs, prunes, albercocs, cireres, maduixes, figues flors o peres. Que s’afegeixen a les...
El valor del peix blau

El valor del peix blau

El peix blau o també anomenat peix gras pel seu alt contingut en greixos és un aliment essencial en l’alimentació saludable. El trobem ben identificat a la piràmide de l’alimentació equilibrada, a l’escaló de les proteïnes. Els...
L’albercoc, fruita primerenca d’estiu

L’albercoc, fruita primerenca d’estiu

L’albercoc, aquella fruita que ja trobem a les fruiteries de color groc ataronjat, de polpa ferma però sucosa i aroma suau. A mi m’apassionen, em porten a la meva infantesa, on a partir de maig amb els amics d’escola buscavem albercoquers i gaudiem...

Tancament de CeNDieF fins al setembre

Davant la pandèmia que estem vivint tots com a societat i a nivell individual, desitjo i espero que tots i totes estigueu bé, principalment de salut. La protecció personal davant els contagis ha de formar part del nostre dia a dia, sense excuses, la covid-19 és una...
Aliments de temporada: maig

Aliments de temporada: maig

Maig, avantsala de l’estiu: sol potent, calor, pluja, dies variables i nits encara fresques que ens recorden que ens acostem a períodes cada vegada més càlids. Potser són els nespres els que estan en el seu màxim esplendor però també podem veure ja nectarines i...
Perquè no una focaccia? Som-hi!

Perquè no una focaccia? Som-hi!

La focaccia es fa servir d’acompanyament, com si fos pa, o bé d’aperitiu, que és com es serveix a molts restaurants italians. Segons es diu és un plat de l’antiga Liguria, de Gènova. A les obres de Cató (200 aC) ja parlaven d’ella. Un pa pla i...
Verat, el peix blau del confinament

Verat, el peix blau del confinament

La temporada del verat va del febrer al maig, es pesca a les nostres costes i, a sobre, està molt bé de preu. Tornem al mateix: no el podem despreciar perquè porta espines! A la peixateria ens el poden netejar i treure els lloms, que podrem cuinar al gust. Les...
Aliments de temporada: abril

Aliments de temporada: abril

Consumir aliments de temporada és una decisió sàbia, econòmica i beneficiosa per a la nostra salut. Però si a sobre els consumim de proximitat i km 0 llavors ja fem el ple al quize! Fem país! Abril, ja en plena primavera, ens comença a portar cada vegada més verdures...
Recepta: pa de pita farcit amb verduretes i carn picada

Recepta: pa de pita farcit amb verduretes i carn picada

Una altra d’aquestes receptes de divendres nit en les quals utilitzem d’hidrats de carboni la farina, com al calzone. Primer de tot cal elaborar la massa de la pita, que és el que més feina ens portarà. Llavors només s’ha fer un saltejat amb...