Aliments de temporada: setembre

Aliments de temporada: setembre

Setembre és la tornada a la normalitat, feina, escola … rutina. Però seguim amb aliments propis de la temporada d’estiu, que amb temperatures altes, segueixen estant als mercats. Pel què fa a les fruites seguim trobant síndries i melons frescos, préssecs i...
Síndria, fruita d’estiu

Síndria, fruita d’estiu

La síndria és una de les fruites d’estiu que més agraden, sucosa i refrescant, ens hidrata i dota de molècules antioxidants. Aquesta fruita prové de l’antic Egipte faraònic, on es conreava fa uns 5000 anys. És una fruita que tenim en el nostre ADN...
La mongeta tendra, vegetal de temporada

La mongeta tendra, vegetal de temporada

És una de les verdures més consumides del nostre temps, de fet, per algunes famílies, la única. Tot i que la trobem tot l’any realment la temporada és de maig a setembre, en funció del clima. Contenen proteïnes, hidrats de carboni i molta fibra, també folats,...
Aliments de temporada: juny

Aliments de temporada: juny

El juny esperat ha arribat! Comença l’estiuet, les temperatures ja comencen a pujar i el sol és el dominant. I les verdures, hortalisses i fruites maduren molt més ràpid. Tenim apis, cogombres, carbassons, espàrrecs, cebes i alls tendres, porros, remolatxes, les...
16 de maig, dia de la Malaltia Celíaca

16 de maig, dia de la Malaltia Celíaca

Avui es celebra el dia de la Malaltia Celíaca, una malaltia autoimmunològica provocada per la ingesta de gluten en persones que són genèticament susceptibles. El gluten és una proteïna que la trobem a cereals com el blat i les seves varietats (kamut o espelta),...
El pèsol, llegum de primavera

El pèsol, llegum de primavera

El pèsol és el fruit d’un dels llegums ancestrals del nostre territori: el pèsol (Pisum sativum). Originari del Pròxim Orient i Àsia Central, el pèsol arriba a nosaltres fa més de dos mil anys. És un llegum estacional, que principalment es recull els mesos de...
Aliments de temporada: maig

Aliments de temporada: maig

Quan assolim el maig també ho fem amb el bon temps i les temperatures més altes. Tenim molt més color als camps de conreu i als boscos, que ens omplen d’energia i ens revitalitzen. Tenim encara les preuades carxofes, que a mesura que arribi més calor aniran...
Aliments poc comuns: la canyaua andina

Aliments poc comuns: la canyaua andina

Darrerament se sent a parlar d’un d’aquests “nous” pseudocereals, l’anomenada canyaua, cañahua o cañihua, kañigua o baby quinoa. De la mateixa família que la quinoa es considera molt més resistents a condicions meteorològiques adverses....
Recepta del mes: canelons de calçots

Recepta del mes: canelons de calçots

En època de calçotades el més normal és que en un moment donat tinguem un “super hàbit” de calçots. Una vegada cuits, una molt bona manera d’aprofitar-los és fent canelons de calçots. Ingredients per a 2 persones 9-12 calçots 8 plaques de canelons 3...