Aliments de temporada: març

Aliments de temporada: març

El mes de març és la frontera entre l’hivern i la primavera. Aquest any hem tingut un hivern especialment càlid, amb fred molt concentrada en determinats dies, de poca durada però en alguns moments intensa. I també una sequera persistent, això fa que molts...
Aliments de temporada: octubre

Aliments de temporada: octubre

Ja estem en plena tardor, tot i la calor … i amb aquesta es comencen a veure els primers caquis, magranes, xirimoies, peres, pomes, raïm i kiwis. A mesura que vagi arribant la fred aquestes fruites arribaran amb més qualitats, ja que principalment són fruites de...
El moniato, bulb de tardor

El moniato, bulb de tardor

El moniato és un dels aliments que més ens recorden a l’inici de la tardor. La seva característica olor dolça i agradable ens porten a èpoques de fred i brasa. És un tubercle que destaca per les seves grans quantitats de vitamina A i d’hidrats de carboni,...
Aliments de temporada: setembre

Aliments de temporada: setembre

Setembre és la tornada a la normalitat, feina, escola … rutina. Però seguim amb aliments propis de la temporada d’estiu, que amb temperatures altes, segueixen estant als mercats. Pel què fa a les fruites seguim trobant síndries i melons frescos, préssecs i...
Síndria, fruita d’estiu

Síndria, fruita d’estiu

La síndria és una de les fruites d’estiu que més agraden, sucosa i refrescant, ens hidrata i dota de molècules antioxidants. Aquesta fruita prové de l’antic Egipte faraònic, on es conreava fa uns 5000 anys. És una fruita que tenim en el nostre ADN...
La mongeta tendra, vegetal de temporada

La mongeta tendra, vegetal de temporada

És una de les verdures més consumides del nostre temps, de fet, per algunes famílies, la única. Tot i que la trobem tot l’any realment la temporada és de maig a setembre, en funció del clima. Contenen proteïnes, hidrats de carboni i molta fibra, també folats,...
Aliments de temporada: juny

Aliments de temporada: juny

El juny esperat ha arribat! Comença l’estiuet, les temperatures ja comencen a pujar i el sol és el dominant. I les verdures, hortalisses i fruites maduren molt més ràpid. Tenim apis, cogombres, carbassons, espàrrecs, cebes i alls tendres, porros, remolatxes, les...
16 de maig, dia de la Malaltia Celíaca

16 de maig, dia de la Malaltia Celíaca

Avui es celebra el dia de la Malaltia Celíaca, una malaltia autoimmunològica provocada per la ingesta de gluten en persones que són genèticament susceptibles. El gluten és una proteïna que la trobem a cereals com el blat i les seves varietats (kamut o espelta),...
El pèsol, llegum de primavera

El pèsol, llegum de primavera

El pèsol és el fruit d’un dels llegums ancestrals del nostre territori: el pèsol (Pisum sativum). Originari del Pròxim Orient i Àsia Central, el pèsol arriba a nosaltres fa més de dos mil anys. És un llegum estacional, que principalment es recull els mesos de...