maig 29, 2023 | CeNDieF CA
El juny esperat ha arribat! Comença l’estiuet, les temperatures ja comencen a pujar i el sol és el dominant. I les verdures, hortalisses i fruites maduren molt més ràpid. Tenim apis, cogombres, carbassons, espàrrecs, cebes i alls tendres, porros, remolatxes, les...
maig 16, 2023 | CeNDieF CA
Avui es celebra el dia de la Malaltia Celíaca, una malaltia autoimmunològica provocada per la ingesta de gluten en persones que són genèticament susceptibles. El gluten és una proteïna que la trobem a cereals com el blat i les seves varietats (kamut o espelta),...
maig 16, 2023 | CeNDieF CA
El pèsol és el fruit d’un dels llegums ancestrals del nostre territori: el pèsol (Pisum sativum). Originari del Pròxim Orient i Àsia Central, el pèsol arriba a nosaltres fa més de dos mil anys. És un llegum estacional, que principalment es recull els mesos de...
maig 15, 2023 | CeNDieF CA
És temps de faves i ho hem d’aprofitar. Les podem comprar al mercat amb les veines o bé ja desgranades i preparades per saltejar, bullir o ofegar. La fava és un aliment ancestral dins la cuina catalana, un plat de llegum que ens aporta vitamines del grup B,...
abr. 26, 2023 | CeNDieF CA
Quan assolim el maig també ho fem amb el bon temps i les temperatures més altes. Tenim molt més color als camps de conreu i als boscos, que ens omplen d’energia i ens revitalitzen. Tenim encara les preuades carxofes, que a mesura que arribi més calor aniran...
abr. 13, 2023 | CeNDieF CA
Darrerament se sent a parlar d’un d’aquests “nous” pseudocereals, l’anomenada canyaua, cañahua o cañihua, kañigua o baby quinoa. De la mateixa família que la quinoa es considera molt més resistents a condicions meteorològiques adverses....
març 23, 2023 | CeNDieF CA
En època de calçotades el més normal és que en un moment donat tinguem un “super hàbit” de calçots. Una vegada cuits, una molt bona manera d’aprofitar-los és fent canelons de calçots. Ingredients per a 2 persones 9-12 calçots 8 plaques de canelons 3...
març 21, 2023 | CeNDieF CA
Amb el març comença la primavera, el bon temps es fa present i cada dia tenim més hortalisses i fruites. Seguim trobant cols, coliflors, bròquils i totes les de la família, també espàrrecs verds, créixens, rabes, pèsols, faves, bledes, alls tendres, cebes tendres,...
gen. 18, 2023 | CeNDieF CA
Sempre acabes descobrint algun aliment nou que no n’havies sentit a parlar mai. Aquesta vegada ha estat la feijoa, una fruita que va estar de moda una temporada però que no va quedar implantada en els mercats populars del nostre país, i que alguns consideren la...
gen. 5, 2023 | CeNDieF CA
Estem en època de bledes, ara estan en el seu màxim esplendor, tant a nivell vitamínic com a nivell de sabor i textura. La manera més senzilla de consumir-les és fent el típic plat de bledes amb patates però quan ens cansem podem fer una lasanya de bledes. Us explico...