Aliments poc comuns: el tromboncino

Aliments poc comuns: el tromboncino

El tromboncino d’Albenca o zucchetta és una carbassa de fruits allargats que es van doblant sobre si mateixos. És de la varietat cucurbita moschata, el tromboncino és originari de Liguria (Itàlia). Una de les seves característiques és que es poden menjar els...
Els 5 aliments top de l’estiu: la mongeta tendra

Els 5 aliments top de l’estiu: la mongeta tendra

Un clàssic de la cuina i de les dietes, la mongeta tendra és una lleguminosa que consumim com a verdura, abans que finalitzi el procés de maduració. És un aliment poc calòric, que aporta molta aigua i fibra. Com que no té la llavor formada té poca proteïna. Però té...
Aliments poc comuns: el cucamelon

Aliments poc comuns: el cucamelon

És una hortalissa originaria de Mèxic i de Centre Amèrica de la mida d’un gra de raïm. La fruita es pot tallar i menjar sencera, sense necessitat de treure la pell, i té un sabor que recorda al cogombre i al meló amb certs tocs de llima-llimona. És una...
Aliments de temporada: setembre

Aliments de temporada: setembre

Setembre és un mes d’intercanvi, on trobem bona part dels productes de l’estiu i alguns de principi de tardor o finals d’estiu. És un mes que de vegades complementa dies de calor amb nits fresques o fredes, i és el final del cicle de les carabasses...
Els 5 aliments top de l’estiu: el cogombre

Els 5 aliments top de l’estiu: el cogombre

El cogombre, una hortalissa que agrada molt o és odiada a mort. Però de les més produïdes al món juntament amb una altra top de l’estiu: el tomàquet. Sembla que l’origen és indi i que va ser exportada pels romans com a hortalissa i per les seves propietats...
Els 5 aliments top de l’estiu: la síndria

Els 5 aliments top de l’estiu: la síndria

Segurament és una de les fruites més associades a l’estiu, consumida els mesos de més calor i molt refrescant, ja que porta molt contingut d’aigua (més d’un 90%). Un dels antioxidants que conté la síndria és el licopè, que li dona el color vermell...
Cursa Garmin Mountain Festival Vall de Boí

Cursa Garmin Mountain Festival Vall de Boí

El passat 3 de juliol la Mònica, Dietista-Nutricionista de l’equip de CeNDieF, va assolir l’objectiu de ser finalista a la cursa Garmin Mountain Festival a la Vall de Boí. En aquest tipus d’esdeveniments s’han de cuidar molt bé tots els...
Els 5 aliments top de la primavera: les cireres

Els 5 aliments top de la primavera: les cireres

Amb les calors de final de primavera la cirera acaba de madurar i la tenim al mercat amb la seva màxima esplendor. Veure els camps florits, de color blanc i vermell és espectacular, però després veure’ls carregats de cireres vermelles ja és orgàsmic. A casa...
Carbassons: tipus i característiques

Carbassons: tipus i característiques

Segurament el carbassó és l’hortalissa més agraïda de l’hort, ben abonada i regada collireu tot l’estiu carbassons a dojo. De creixement ràpid el carbassó té moltes varietats i colors, aporta molts nutrients i poques calories. Pot ser una planta...
Els 5 aliments top de la primavera: l’espàrrec verd

Els 5 aliments top de la primavera: l’espàrrec verd

La primavera ens porta els espàrrecs boscans de seguida que tenim més hores de sol. I també els espàrrecs verds de conreus controlats. Deliciosos i molt esperats, els espàrrecs verds són molt saludables. Són molt poc calòrics, excel·lents fonts de vitamina K, A, B9 i...