Aliments de temporada: juny

Aliments de temporada: juny

El juny esperat ha arribat! Comença l’estiuet, les temperatures ja comencen a pujar i el sol és el dominant. I les verdures, hortalisses i fruites maduren molt més ràpid. Tenim apis, cogombres, carbassons, espàrrecs, cebes i alls tendres, porros, remolatxes, les...
16 de maig, dia de la Malaltia Celíaca

16 de maig, dia de la Malaltia Celíaca

Avui es celebra el dia de la Malaltia Celíaca, una malaltia autoimmunològica provocada per la ingesta de gluten en persones que són genèticament susceptibles. El gluten és una proteïna que la trobem a cereals com el blat i les seves varietats (kamut o espelta),...
El pèsol, llegum de primavera

El pèsol, llegum de primavera

El pèsol és el fruit d’un dels llegums ancestrals del nostre territori: el pèsol (Pisum sativum). Originari del Pròxim Orient i Àsia Central, el pèsol arriba a nosaltres fa més de dos mil anys. És un llegum estacional, que principalment es recull els mesos de...
Aliments de temporada: maig

Aliments de temporada: maig

Quan assolim el maig també ho fem amb el bon temps i les temperatures més altes. Tenim molt més color als camps de conreu i als boscos, que ens omplen d’energia i ens revitalitzen. Tenim encara les preuades carxofes, que a mesura que arribi més calor aniran...
Aliments poc comuns: la canyaua andina

Aliments poc comuns: la canyaua andina

Darrerament se sent a parlar d’un d’aquests “nous” pseudocereals, l’anomenada canyaua, cañahua o cañihua, kañigua o baby quinoa. De la mateixa família que la quinoa es considera molt més resistents a condicions meteorològiques adverses....
Recepta del mes: canelons de calçots

Recepta del mes: canelons de calçots

En època de calçotades el més normal és que en un moment donat tinguem un “super hàbit” de calçots. Una vegada cuits, una molt bona manera d’aprofitar-los és fent canelons de calçots. Ingredients per a 2 persones 9-12 calçots 8 plaques de canelons 3...
Aliments de temporada: març

Aliments de temporada: març

Amb el març comença la primavera, el bon temps es fa present i cada dia tenim més hortalisses i fruites. Seguim trobant cols, coliflors, bròquils i totes les de la família, també espàrrecs verds, créixens, rabes, pèsols, faves, bledes, alls tendres, cebes tendres,...
Aliments poc comuns: la feijoa

Aliments poc comuns: la feijoa

Sempre acabes descobrint algun aliment nou que no n’havies sentit a parlar mai. Aquesta vegada ha estat la feijoa, una fruita que va estar de moda una temporada però que no va quedar implantada en els mercats populars del nostre país, i que alguns consideren la...
La recepta del mes: lasanya de bledes

La recepta del mes: lasanya de bledes

Estem en època de bledes, ara estan en el seu màxim esplendor, tant a nivell vitamínic com a nivell de sabor i textura. La manera més senzilla de consumir-les és fent el típic plat de bledes amb patates però quan ens cansem podem fer una lasanya de bledes. Us explico...