nov. 11, 2021 | CeNDieF CA
Amb la tardor també arriba el temps de les crucíferes, tot i que la majoria són d’hivern ara podem començar a gaudir de les que es van plantar a principis d’estiu: bròquils i col-i-flors, col Kale o cols de Brusel·les. És una verdura molt poc calòrica i...
set. 28, 2021 | CeNDieF CA
La magrana és la fruita que per l’antic Egipte representava el poder, l’amor i l’abundància. És un aliment realment molt de temporada, la trobem ara, a la tardor, i va desapareixent poc a poc a mesura que avança l’hivern. Considerada per la...
set. 22, 2021 | CeNDieF CA
El setembre és un mes on trobem gairebé tots els productes de l’estiu més alguns de tardor o finals d’estiu com la figa o el raïm i les primeres mandarines de la temporada, ja quasi amb una fruita d’hivern. Trobarem pebrots, esbergínies, mongeta...
set. 15, 2021 | CeNDieF CA
El poké bowl és un plat d’origen hawaià que tradicionalment portava peix i vegetals crus. S’ha popularitzat per la seva facilitat d’elaboració, diversitat d’aliments en un sol plat, per ser nutritiu i complert. Es consumeix tot l’any però...
set. 15, 2021 | CeNDieF CA
Seguim amb la calor i xafogor de finals d’estiu. Aquest any sembla que el bon temps s’allarga i això fa que les hortalisses de sol i aigua continuin actives, per tant, hi continua havent bons tomàquets de temporada i qualitat. Podriem dir que és...
jul. 13, 2021 | CeNDieF CA
Les amanides són les protagonistes de l’estiu: refrescants, calmants, reconfortants i hidratants. I un dels aliments que gairebé sempre s’hi incorporen per ser de temporada és el cogombre. Com a curiositat, el cogombre es va començar a conrear fa més de...
jul. 12, 2021 | CeNDieF CA
Ja estem a ple estiu, amb molta calor i temperatures altes, i ens venen de gust les cremes fredes, gaspatxos, hummus de tot tipus, amanides, macedònies fresques i verdures d’estiu fresquetes. No podem deixar de banda les verdures cuinades, sigui saltejades, en...
juny 22, 2021 | CeNDieF CA
Des del punt de vista de la dietètica i la nutrició necessitem avaluar els canvis físics. A nivell molt bàsic tenim les bàscules i el pes, amb aquesta mesura podem fer una primera avaluació i observar què passa amb la nostra planificació de canvis alimentaris: el pes...
juny 21, 2021 | CeNDieF CA
No puc amagar el meu gust per aquesta varietat d’esbergínia que malauradament gairebé no es troba als mercats. Amb un sabor molt més suau que el de l’esbergínia negre és una varietat de les terres del Bages. La seva carn és melosa i de textura agradable,...