Recepta: pa de pita farcit amb verduretes i carn picada

Recepta: pa de pita farcit amb verduretes i carn picada

Una altra d’aquestes receptes de divendres nit en les quals utilitzem d’hidrats de carboni la farina, com al calzone. Primer de tot cal elaborar la massa de la pita, que és el que més feina ens portarà. Llavors només s’ha fer un saltejat amb...
Aliments de temporada: la fava i el pèsol

Aliments de temporada: la fava i el pèsol

La fava i el pèsol, dues lleguminoses que fan primavera, donant sabor, aroma i color als nostres plats. És per això que hem d’aprofitar la seva temporalitat i que les dues a quatre racions per setmana que tenim a la piràmide de l’alimentació equilibrada,...
La carxofa, un aliment que encara podem consumir

La carxofa, un aliment que encara podem consumir

De sabor aspre i una mica amargant, la carxofa és la inflorescència no madura, de color verd o morat de la carxofera. És molt poc energètica, de fet, un cor de carxofa ens aporta menys de 15 kcal (uns 50 o 60 g de carxofa) i uns 9,4 g de fibra. Per tant, un plat de...
Què és la DEXA?

Què és la DEXA?

Alguns de vosaltres m’heu preguntat sobre la DEXA, un acrònim que darrerament surt molt en els meus missatges. La DEXA és un sistema d’absorciometria dual de ratjos X, un sistema que gràcies a un feix de fotons permet obtenir dades suficients per a poder...
Fruites i verdures de temporada: març

Fruites i verdures de temporada: març

El març, un mes plujós i alhora ventós, fred però on ja veiem més hores de sol. I què tenim el març? Doncs podem menjar bledes i espinacs, carxofes, porros i calçots, apis, naps i xirivies, remolatxa, pastanaga i tot tipus de ceba i all tendre. Segueix sent el mes de...