juny 22, 2021 | CeNDieF CA
Des del punt de vista de la dietètica i la nutrició necessitem avaluar els canvis físics. A nivell molt bàsic tenim les bàscules i el pes, amb aquesta mesura podem fer una primera avaluació i observar què passa amb la nostra planificació de canvis alimentaris: el pes...
juny 21, 2021 | CeNDieF CA
No puc amagar el meu gust per aquesta varietat d’esbergínia que malauradament gairebé no es troba als mercats. Amb un sabor molt més suau que el de l’esbergínia negre és una varietat de les terres del Bages. La seva carn és melosa i de textura agradable,...
juny 21, 2021 | CeNDieF CA
Avui comença oficialment l’estiu però ja fa dies que va arribar la calor i la xafogor. Les necessitats canvien, i tenim més sed i menys gana, també ens podem notar més mandrosos, cansats i això no deixa de ser senyal que ens hem de reorientar per a la nova...
maig 20, 2021 | CeNDieF CA
Què és la bioimpedància o BIA? És una eina que utilitzem en nutrició per analitzar la composició corporal mitjançant la propagació d’una corrent alterna per l’organime. Perquè és important aquest mètode en una visita de nutrició? Bàsicament perquè podem...
maig 14, 2021 | CeNDieF CA
La podem veure en alguns mercats grans o també en botigues especialitzades amb productes d’Amèrica Llatina. Amb el nom de chayote, chayota, sequi o segui tenim a una carbassa originària d’Amèrica Central: Mèxic, Guatemala o Costa Rica i és una verdura de...
maig 14, 2021 | CeNDieF CA
El maig es presenta com l’avantsala de l’estiu. A nivell gastronòmic veiem com cada vegada hi ha més fruites que ens porten a pensar que l’estiu ja és aquí: nectarines, préssecs, albercocs, prunes, melons o síndries. Encara és aviat però ja en tenim...
abr. 23, 2021 | CeNDieF CA
El peix forma part de la nostra dieta i de la mateixa piràmide de la nutrició equilibrada, que ens recomana un consum de peix i marisc d’unes 3 – 4 racions/setmana, almenys 2 racions que siguin peix blau (sardina, verat, salmó, tonyina, etc)....
abr. 22, 2021 | CeNDieF CA
Cada vegada hi ha més casos de vegetarians a la consulta. Alguns són ovo-lacto-vegetarians, altres ovo-vegetarians (no prenen lactis) i els que menys vegans (no prenen cap derivat animal). Altres es decideixen pel pesco-vegetarianisme, una fòrmula interessant. Quan em...
abr. 22, 2021 | CeNDieF CA
Avui al mercat he vist garotes, i m’he sorprès. Potser perquè feia temps que no en veia, potser perquè fa una eternitat que no en menjo. La darrera vegada va ser a la Taberna Kuo (Barcelona) en format tàrtar d’eriçó de mar: EXQUISIT! La garota, garoina,...
abr. 20, 2021 | CeNDieF CA
Abril entra amb força, la primavera ja és aquí i podem començar a disfrutar de fruites i verdures ja més estivals. Això ens permet fer una cuina més lleugera, de menús més frescos, amb aliments crus: enciams, créixens, tomàquet, cogombre, etc. Els cítrics ja estan...