L’esbergínia blanca, un tresor de proximitat

L’esbergínia blanca, un tresor de proximitat

No puc amagar el meu gust per aquesta varietat d’esbergínia que malauradament gairebé no es troba als mercats. Amb un sabor molt més suau que el de l’esbergínia negre és una varietat de les terres del Bages. La seva carn és melosa i de textura agradable,...
Aliments de temporada: juny

Aliments de temporada: juny

Avui comença oficialment l’estiu però ja fa dies que va arribar la calor i la xafogor. Les necessitats canvien, i tenim més sed i menys gana, també ens podem notar més mandrosos, cansats i això no deixa de ser senyal que ens hem de reorientar per a la nova...
Aliments de temporada: maig

Aliments de temporada: maig

El maig es presenta com l’avantsala de l’estiu. A nivell gastronòmic veiem com cada vegada hi ha més fruites que ens porten a pensar que l’estiu ja és aquí: nectarines, préssecs, albercocs, prunes, melons o síndries. Encara és aviat però ja en tenim...
Salmó cru a la nostra dieta, una bona incorporació

Salmó cru a la nostra dieta, una bona incorporació

El peix forma part de la nostra dieta i de la mateixa piràmide de la nutrició equilibrada, que ens recomana un consum de peix i marisc d’unes 3 – 4 racions/setmana, almenys 2 racions que siguin peix blau (sardina, verat, salmó, tonyina, etc)....
Vitamina B12 i vegetarianisme

Vitamina B12 i vegetarianisme

Cada vegada hi ha més casos de vegetarians a la consulta. Alguns són ovo-lacto-vegetarians, altres ovo-vegetarians (no prenen lactis) i els que menys vegans (no prenen cap derivat animal). Altres es decideixen pel pesco-vegetarianisme, una fòrmula interessant. Quan em...
La garota, un marisc preuat i selecte

La garota, un marisc preuat i selecte

Avui al mercat he vist garotes, i m’he sorprès. Potser perquè feia temps que no en veia, potser perquè fa una eternitat que no en menjo. La darrera vegada va ser a la Taberna Kuo (Barcelona) en format tàrtar d’eriçó de mar: EXQUISIT! La garota, garoina,...
Aliments de temporada: abril

Aliments de temporada: abril

Abril entra amb força, la primavera ja és aquí i podem començar a disfrutar de fruites i verdures ja més estivals. Això ens permet fer una cuina més lleugera, de menús més frescos, amb aliments crus: enciams, créixens, tomàquet, cogombre, etc. Els cítrics ja estan...